Termékeink

 

A méz kristályosodása természetes folyamat, amit a méz gyümölcscukor-, szőlőcukor aránya határoz meg. Magas szőlőcukor tartalmú méz - pl. repceméz - gyorsan, míg a gyümölcscukorban gazdag méz - pl. akácméz - lassan kristályosodik. A kristályosodás folyamán a méz kémiai összetétele nem változik, így annak értéke nem csökken. A kristályosodás megszüntethető, ha a mézet 40-42 fokon hőkezeljük (meleg vizes fürdő).

 

Repceméz

Az első tavaszi méz, amit  méhecskéink nagy mennyiségben készítenek. Magas szőlőcukor tartalma miatt gyorsan kristályosodó mézfajta. Apró kristályai krémes állagot kölcsönöznek a halványsárga méznek. Alacsony savtartalommal rendelkezik, fogyasztása ajánlott gyomorsav túltengés esetén. Enyhe zamata miatt ajánlott tea, kávé édesítésére, mert nem változtatja meg az italok ízét.

 

Akácméz

Harmonikus, lágy ízű, halványsárga méz. Gyümölcscukorban gazdag, így lassan kristályosodik. Akár 1-2 évig is megőrzi folyékony állapotát. Fertőtlenítő, májregeneráló hatással rendelkezik. Magas kalcium tartalma ellensúlyozza a mészhiányt. Alacsony savtartalma miatt túlzott gyomorsav termelés esetén, nyákoldó hatásának köszönhetően köhögés estén ajánlott.

 

Hársméz

Közepesen kristályosodó, világos sárga, jellegzetes illatú, aromájú mézfajta. Gyulladáscsökkentő hatása elsősorban meghűléses betegségekben (torokfájás, hörghurut, köhögés) érvényesül. Nyugtató hatása álmatlanságban szenvedőknek lehet segítségére.

 

 

Virágméz

Tavaszi rétek virágairól gyűjtött, kellemes aromájú, élénk sárga színű méz. Virágok összetételétől függően változik a méz beltartalma. Ásványi anyagban, illóolajban gazdag. Magas enzimtartalommal rendelkezik. Immunerősítő, antibiotikus hatása ismert.

 

 

Aranyvessző méz

Gyorsan kristályosodó, sűrű, aranysárga, jellegzetes aromájú, fűszeres illatú ritkaság. Vízhajtó, méregtelenítő hatásának köszönhetően emésztőszervi problémák, vese- májbántalom esetén ajánlott.

 

 

 

Erdei méz

Erdei virágzó növények nektárjából készülő méz. Színe sötétbarna, íze friss, zamatos. Magas ásványi anyag és enzimtartalmának köszönhetően immunerősítő, gyulladás csökkentő hatással rendelkezik.

 

 

 

Ami a mézet értékes tápanyaggá teszi számunkra

Nagy energia tartalommal bír.

Egyszerű cukrai könnyen, gyorsan felszívódnak az emberi szervezetben, szerves savai javítják az emésztést, ezáltal segítik a méregtelenítést. Zamatanyagai változatos ízeket biztosítanak a különböző mézfajták esetén és megőrzik a növény gyógyhatását.

Támogatja immunrendszerünket a méhecskék átalakító tevékenysége során hozzáadott enzimeknek köszönhetően.

A méz egészséges édesítőszer. Természetesen édes. Többféle cukor alkotja, számos hasznos anyagot tartalmaz. Enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, illóolajok teszik számunkra értékes táplálékká.

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi